söndag 31 maj 2009

Ljuva söndag?

Vi hade tänkt ha en picknick idag ute i solen och njuta av det fina vädret. Men en massa omständigheter gjorde så att vi inte fick det vi ville.

  • vi sov alldeles för länge
  • att lösa korsorden var lite segare än vanligt
  • 45 minuter för att köpa blommor (kö)
  • besök hos Tommys mamma
  • släp till Kim
  • Elitloppet
Vid halv sex när vi äntligen kom iväg så började molnen dra ihop sig. Vädret var fortfarande hyfsat men kombinationen kraftig blåst och allt mer moln gjorde att vi valde att cykla hem igen. Det är fortfarande 25 grader ute men det känns inte riktigt så eftersom det blåser.

Men som Tommy sa, vi försökte åtminstone.

Nattsudd

Tommy och jag har varit och nattsuddat. Vi har varit på stan och sett crusing och gjort en pubrunda. Att vi är hemma redan vid halv ett beror nog på åldern. Det är skönt att komma hem.

lördag 30 maj 2009

Sommarvärmen

Sommarvärmen kom som utlovat även om det tog till eftermiddagen innan det blev klart. Det är inte roligt och sitta inne i affären när man kan se alla solande människor på Flora kulle.

Nu sitter jag äntligen på balkongen och njuter av värmen. Det är i sista minuten men om jag sitter längst ute på kanten så får jag ändå känslan av sol och sommar. Det ska bli skönt när vi kan sitta på vår egen bro, dricka kaffe och njuta av friden ute i Kallviken.

Ikväll blir det som sagt vinprovning och middag med Munskänkarna, jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska min nya blommiga kjol eller om det blir de röda jeansen. Just nu är rött en riktig favoritfärg. Jag köpte ett rött tyg med vita kritstreck på som jag ska sy en kjol av åt mig. Det blir säkert någon snickarkjol åt tjejerna också, jag köpte så att det ska räcka åt dom också.

Sommar?

Alla väderleksrapporter hade utlovat ett otroligt väder idag. Men de håller inte riktigt vad de lovar. Det är visserligen närmare 20 grader varmt men det blåser rätt så bra. För mig gör det inte så mycket eftersom jag arbetar. Det är också bättre för affärerna eftersom när det är riktigt strålande väder en helg så är det väldigt få kunder, de har inte tid att springa i affärer.

Nu är det sista lördagen innan sommartiderna börjar, så jag är helgledig nu ända fram till i mitten av augusti. Det ska bli riktigt skönt.

Ny leksak

Jag köpte mig en ny leksak igår, en minidator, härligt metallicröd. Jag har inte hunnit med att titta så mycket på den utan det får bli nästa vecka. Den här helgen blir relativt intensiv. Idag ska jag först arbeta fram till tre, hem och laga en enkel eftermiddagsmat för att sedan ikväll gå på en gourmet provning med munskänkarna. Så här ser inbjudan ut:

Välkommna till en smakupplevelse. Vi har ju tidigare flaggat för en provning med den välkända kocken Simon Laiti, Hemmagastronomi. 30:e maj på pingstafton kommer Simon (mat) och Louise Eriksson från Gällivare (vin) att leda en provning med exklusiva delikatesser och passande viner. Eftersom det är pingstafton och hänryckningens tid så börjar vi kvällen med ett glas bubbel.

Inte så dumt eller hur. Tommy kommer säkert med ett inlägg om det.

fredag 29 maj 2009

Nu är det klart och officiellt

Vi kommer att sälja Pearlshop, vi har annons ute på blocket och det kommer i NSD på lördag. Det känns lite konstigt att avveckla verksamheten och jag kommer garanterat att sakna det. Men livet går vidare och prioriteringar förändras. Jag kan konstatera att jag har haft väldigt roligt de år som varit och jag har lärt mig mycket, lärt känna många trevliga människor och fått möjligheten att göra det jag ville.

Men alla sagor tar slut och nu ska jag bli yrkesförvärvande igen och inom ett yrke som jag sagt att jag aldrig skulle kunna tänka mig. Jag ska bli redovisningskonsult på Ernst & Young och börjar där i mitten av augusti. Och trots mina tidigare ord så känns det riktigt spännande. Revisionsvärlden förändras och med det även revisionsbolagen. Arbetsuppgifterna går mer mot konsultuppdrag än att vara rena revideringar. Jag ser med andra ord fram emot att få börja där.

torsdag 28 maj 2009

Rastlös

Det är tur att jag åker ner och hälsar på min syster nästa helg. Eftersom vi inte kan göra mycket ute i Kallviken nu och hela tomten ser ut som en stor sandgrop blir jag riktigt frustrerad. Lägenheten är inte speciellt mysig när solen skiner och jag bara vill vara ute.

Det är inte så farligt när det är regnigt och blåsigt men så fort solen lyser in vill jag bara ut. Den här helgen har vi så pass mycket inplanerat så med söndagens picknick så blir det bra. Nästa helg är det Göteborg som gäller. Helgen därpå ska det förhoppningsvis ha hänt litegrann i stugan så kanske om jag flirtar med min man så kanske vi kan tillbringa en helg därute.

Middagsproblem

Har handlat för helgens middagar. Trots att vi gjorde upp planer för helgen vid middagsbordet ikväll så har vi redan lyckats förstöra dom planerna.

På fredagkväll skulle vi äta fläskfilé, klyftpotatis och en svampsås som Tommy skulle välja ett gott vin till. När jag handlade så köpte jag kycklingfilé istället för de hade färsk till ett bra pris. Så just nu vet vi inte om vi äter kycklingfilén eller om det blir lövbiff. Jag har en känsla att det blir Tommys vinval imorgon som avgör.

Söndagen lyckades vi också förstöra planerna för. Vi hade tänkt åka ut till Tommys mamma på eftermiddagen efter att vi njutigt av det fina varma sommarvädret som har utlovats. Eftersom vi är relativt stuglös just nu (bara en grop i marken) så beklagade jag mig över att vi inte hade någonstans att ta vägen. Tommy (helt underbar) kom med idéen att vi kunde ta cyklarna och ha en picknick någonstans. Det innebär att den inplanerade franska, otroligt goda köttgrytan får vänta och ge plats för grillad kyckling, god sallad och ett lagomt kylt glas vin.

Så även om Tommy helt förstört våra planer för helgen så tänker jag inte klaga.

Bortblåst

Idag tänker jag nästan hålla med min man angående vädret. Jag har varit till min tandhygienist och det är drygt 2 kvarter bort men jag hann bli iskall under den korta tiden.

Så förutom att bli iskall så har jag också frivilligt plågat mig hos henne. Hon är visserligen trevlig men det är inte så roligt. Tillråga på allt så betalar man för det. Ingen bra början på min dag så det kan bara bli bättre.

onsdag 27 maj 2009

Inspirerande arbete

Inatt har jag sovit väldigt gott, jag känner mig härligt utvilad inför dagens arbetsuppgifter. Det är kanske inte är i mångas ögon det allra roligaste men jag ska fortsätta med bokslutet. Jag tycker att det är riktigt roligt speciellt när allt ramlar på sin plats. Själva arbetet med att få ihop lagret är rätt så tidsödande när det är många artiklar. Först har det räknats och nu ska det matas in i datasystemet. Kontrollera att alla har rätt prissättning innan jag får det slutliga lagervärdet.

tisdag 26 maj 2009

Drömmar

Efter att ha sprungit omkring i New Yorks nöjeskvarter i natt, är det lite svårt att förstå att jag faktiskt ligger i min egen säng och ska väcka kroppen till liv. Efter att frukosten är avklarad, sudoku löst och ytterligare en halvtimmes vila är avklarat. Har jag äntligen börjat vakna till liv till kropp och själ för mina vanliga åtaganden.

Dagens program är att börja med lite styrketräning och plocka undan i köket innan jag går ner till Pearlshop. Där har jag förutom det riktiga dagliga tänkt fortsätta med bokslutet. Tommy är på styrelsemöte ikväll så jag tänkte nog fortsätta med att roa mig med mitt pappersarbete även ikväll

måndag 25 maj 2009

Vardag

Det känns som om det är första veckan på länge som blir en vanlig vecka utan några speciella bokningar. Mitt knä har krånglat ett tag men jag ska ta mig ut ikväll och ta ett lugnt pass. Med andra ord promenad och korta joggningar.

Kvällens övriga planer är att handla för veckan som kommer. Kanske försöka få ut veckomenyn också.

söndag 24 maj 2009

75 år

Min mors 75-års dag blev en härlig tillställning där vi lyckats med att få ihop de flesta i familjen. Det var bara en bror som saknades av syskonen och i nästa generation så var det också bara en som saknades.

Det blev en del fotografering och bilden ovan är min mor, jag, mina barn, deras sambo och mina barnbarn. Solen var rätt så starkt så det var inte så lätt att få en bild där alla tittar framåt eller gör något annat dumt. Jag får se om jag får någon bättre bild från mina bröder senare.

Astrid hittade en hatt som hon blev väldigt förtjust i. Hon är en riktig spelevink och inte det minsta blyg för någon.

lördag 23 maj 2009

Vilket flyt

Det finns stor risk för att min omgivning anser att jag börjar bli gammal, speciellt när jag berättar vad jag gjort på morgonen. Före klockan nio hade jag bjudit min man på frukost, bakat ett bröd vi ska ha i eftermiddag, tömt diskmaskin, rengjort fläkten och duschat.

Halv tio var jag på stan för att köpa blommor till min mor. Kvart över tio hade jag köpt en kjol som jag ska ha ikväll. Sedan hann jag med att vara på ytterligare några affärer innan jag öppnade klockan elva.

Så jag har faktiskt avverkat ett helt dagsverke innan lunch känns det som. Nu är det stora problemet att jag har inget halsband som jag kan ha till den nyinköpta kjolen.

Kvällen kommer vi att spendera med min familj. Mamma fyller 75 år och vi har lyckats att samla ihop större delen av familjen vilket inte är så illa med tanke på hur utspridda vi är.

fredag 22 maj 2009

Klämfredag och strålande solsken

så jag hade inte väntat mig speciellt mycket kunder idag. Det brukar vara rätt så folktomt i butiken så här på vårsidan näe solen strålar. De är hellre ute än håller mig sällskap. Men det har inte varit så idag utan det har varit full rulle ända från det jag öppnade. Riktigt kul och dagen går så fort då.

Nu är det en knapp timme kvar innan jag får smita hem . Det ska bli riktigt skönt att ta det lugnt ikväll. Imorgon har vi 75 års kalas för min mor, så då blir det full rulle. Det är riktigt intressant hur man ska få ihop logistiken när folk kommer från olika håll och kanter och ingen av dom har bil. Det är faktiskt synd om dom som inte är uppväxt med oss och van med hur vi resonerar.

torsdag 21 maj 2009

Nytt slagbord

Vi åkte ut till Kallviken efter en lugn och skön morgon. Solen skiner och det var tillräckligt varmt för att ha shorts på sig. Vi hade inga riktiga projekt inbokade idag utan bara en enkel teori om att vi skulle bygga oss ett slagbord att ha i gäststugan utifrån det material som vi hade i ladan. Vi började med att såga till skivorna. Den första MDF-skivan var inte rät i något hörn så vi fick börja med att räta till den lite. Sedan målade vi alla detaljer, drack kaffe, målade, gick ner till hamnen för att se hur det såg ut, målade, åt lunch för att slutligen kunna skruva fast det på väggen.

Vi kan än en gång konstatera att det finns inte en rät vinkel i gästhuset. Förutom det så går väggen i vågor, så trots att bordet bara är 70 cm brett så ser man tydligt hur vågorna går. Om vi bortser från småskavanker runt omkring så blev vi väldigt nöjd med bordet. Det behövs lite mer bearbetning för att få en bra yta, det är bara målat två varv nu med en matt yta. Jag har lite teorier om att klistra dit några roliga bilder och sedan lägga klarlack över. Jag ska grunna på det litegrann.

onsdag 20 maj 2009

Dagens middag

Eftersom det regnade när jag gick hem från arbetet och vädret såg allmänt ostabilt ut, så beslutade vi oss för att stanna hemma ikväll istället för att åka till Kallviken. Vi åkte till Kvantum för att handla, när man närmar sig Kvantums parkering och ser alla bilarna så funderar man på varför man egentligen åker dit och handlar just nu. Tack och lov behövde vi inte så mycket så vi nöjde oss med en liten korg, det är så mycket lättare att kryssa mellan de andra kunderna då.

Eftersom vi för en gångs skull inte hade planerat middagen så diskuterade vi fram till det vi ville ha. Efter lite dividerande och "smakande" så kom vi fram till nedan hemkomponerade middag;

Baconpasta med grillade pilgrimsmusslor
(2 pers):
Koka färsk pasta (1 paket). Häll bort vattnet, häll i en halv burk creme fraiche och strimlade soltorkade tomater (avrunna) , värm och rör om så det blir krämigt. Värm sockerärtor snabbt i micron med lite smör, salt och peppar. Lägg den krämiga pastan pastan och sockerärtorna på en tallrik, strö över knaperstekt bacon och grovriven parmesanost. Grilla pilgrimsmusslor i grillpanna eller på utegrill och lägg på toppen av alltihop.

Till det så passar det väldigt bra med en god flaska champagne, gärna inköpt på plats direkt från vinmakarna själva.

Livet leker

Idag fick jag klartecken för ett nytt projekt som börjar till hösten. Det ska bli spännande och kul, sedan får vi se vad konsekvenserna blir.

Mitt knä som jag kände av efter sista träningspasset känns bra igen så det blir ett träningspass på fredag. Det innebär att det bara blir två gånger den här veckan men det är bättre än inget alls. När det gäller joggningen så känner jag mig klart inspirerad.

tisdag 19 maj 2009

Mexikansk kycklingpaj

Detta är en middagsrätt som absolut hamnar i min svarta pärm. En härligt god paj med hetta.
Ursprungsreceptet var en vanlig pajdeg men jag föredrar den med kesella i. Det blir inte lika torr. Däremot fyllningen är enligt recept. Förutom att den är god är den också lättlagad. Jag hade gjort pajdegen igår så att den låg och väntade i kylen.

5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
ca 10 färska champinjoner, skivade
smör att steka i
150 g Philadelphiaost (light går bra!)
1/2 burk Chunky Salsa (sån taco variant)
3 dl riven ost

Full av energi

Morgonen har börjat riktigt härligt skönt. Nu är jag nyduschad och redo för dagens vedermödor. Jag inser vilken härligt lyx det är att få börja dagen i lugn takt och jag njuter av det.

Efter joggingturen igår så kände jag av knäet riktigt ordentligt, så jag beslutade mig för att ta en veckas vilopaus. Idag tänker jag att det är nog inte så farligt så jag kan nog jogga på söndag igen. Det blir åtminstone fem dagars vila.

måndag 18 maj 2009

Dagen börjar närma sig sitt slut

Tommy kom och löste av mig i butiken för att jag skulle få gå hem och leka hemmafru. Jag har tränat hårt.

Tvättstugan har gått varm, middag "Kolja med rotfrukter" stod på bordet när Tommy kom hem, var till posten för dagens leverans från Pearlshop, handlade och gjorde två pajdegar.

Med andra ord, det har varit full rulle sedan jag kom hem från arbetet. Sedan har vi resonerat om hur tomten ska se ut nedanför huset. Vi har grävmaskin och traktor där på onsdag och då ska dom börja med att försöka grovplanera tomten. Med andra ord, lägga schaktmassorna som blir där dom troligen kommer att vara när vi ska börja med tomtplaneringen.

Det som är bökigast nu är bygglovet för avloppstanken. Vi ligger lite för nära brunnen så vi måste hitta på en lösning för att leda infiltrationsröret åt ett annat håll. Vi kommer att diskutera det med föreningen på torsdag.

Skryt

Jag ska börja med att skryta över min lillasyster, i Lördags sprang hon Göteborgsvarvet 21 km på 2,28 timmar. Sedan kan jag skryta med att jag sprang snabbare idag även om det bara var 5 km

söndag 17 maj 2009

Super helg

Jag tror att min man och jag har varit på olika ställen i helgen. Jag har haft en otroligt härlig helg med strålande solsken, det känns på mina kinder att solen har tagit.

Vi har fixat till sovrummet i gäststugan, nu är det bara lite lister runt fönstren, taket och dörren kvar. Förutom att vi la in golv på förmiddagen så har vi skurat hela gäststugan.

Jag kan hålla med om att vi har arbetat, det känns i kroppen, men vi har kunnat vara ute mest hela dagen och vi kan se resultat av vad vi gör.

Sedan kan vi konstatera att våra grannar trakasserar oss, dom undrar om vi tänker bygga ut och göra större eller om vi försöker med ett minimerat boende.

Slutkontentan är, VILKEN HÄRLIG HELG DET VARIT. Vi kan också konstatera att det är den här helgen det har blivit grönt.

lördag 16 maj 2009

Solen skiner

och det är lite svårt att få att komma igång med det jag ska göra på Pearlshop. På lördagar brukar jag förutom ta hand om kunderna även fylla upp i butiken. Det är enda dagen jag bara sysslar med det, vardagarna så är det också pappersarbete.

I eftermiddag åker vi ut till Kallviken för att tapetsera färdigt och få in golvet i gäststugan. Vi ska sova över där trots att det inte är riktigt färdigt. Tommy hade lite betänksamheter i morse. Han menar att det är stökigt, vi har inget kök mm mm mm. Och jag som optimist jag är säger att det är väl inga problem.

Kvällens middag blir grillat kött, bifftomat och squash. Till det serverar vi potatissallad och ett gott vin.

Det blir säkert bra, de har lovat superväder imorgon också.

fredag 15 maj 2009

After work

Vi orkade inte handla eller laga mat ikväll. Beslutet fattades någon gång under eftermiddagen efter att ytteligare en kund säger att "oj, vad varmt det är ute!" Jag får krupp och känner att jag vill inte bara gå hem, sätta mig i lägenheten för att äta middag och sedan såsa i soffan.

Tack och lov nappade Tommy på idéen så när jag kom hem från jobbet, bytte jag till mina röda jeans och röda klackade skor och strosade iväg. Och det var faktiskt riktigt varmt, termometern visade på plus 21 grader, visserligen blåste det lite men klart härligt ute.

På vägen kom vi överens om att testa kulturens hus igen, de har stans bästa läge men mat och service kanske har varit lite si och så. De har tydligen tagit itu med det hela och låtit en riktig krögare ta sig an upplägget. De hade after work, jag vet inte när jag var på det sist, vilket vi nappade på.

Det är bara att konstatera att buffén får riktigt godkänt, mycket att välja på, passade alla smakinriktningar och välsmakande. Servicen har också gått upp åtskilliga snäpp sedan vi var där sist. Då satt vi och studera servitörerna och konstaterade att det var bara en som arbetade. Den känslan fanns inte nu. Det var troligen inte den billigaste After worken men det var väldigt prisvärd. Så det blir säkert flera gånger som vi hamnar där. Vi måste passa på innan vi flyttar utanför stan.

Seg start

Även om jag varit lite segare idag så hann jag med att skura köksgolvet innan jag började arbeta. Jag hann även vara till Procutator för att köpa lite plastpåsar till jobbet innan jag öppnade.

Nu försöker jag att fokusera mig på vad jag borde göra istället för att leka på nätet.

torsdag 14 maj 2009

mor

Jag har varit och besökt min mor och försökt att instruera henne i internets värld. Hon har lånat vår bärbara dator för att testa om hon vill ha en bärbar eller stationär dator.

Lite synd är det att den är så långsam, men hon verkar gilla det hon ser. Nu håller jag på med att försöka se vad Facebook är. Jag är en sådan tönt som bara skaffat konto men inte varit ute på nätet.

Morgon träning

Idag var jag inte lika morgontidig utan sov riktigt gott fram till klockan 8. Sedan hade jag allvarliga samtal med mig själv om hur viktigt det är att följa den plan man har bestämt. Så jag tog mig i kragen och kom mig ut för att träna, det blev 4 km idag också. Det gick tungt, delvis för att det blåste rätt så bra, men också för att jag kände mig lite stel i musklerna.

Jag var rätt så övertygad om att jag sprang på en sämre tid idag än i tisdags men det visade sig vara helt fel. Jag förbättrade min km tid med hela 4 sekunder. Waow. Det känns rätt så skönt att komma ut och springa, det väcker kroppen ordentligt.

Nu ska jag duscha och få i mig frukosten innan jag rusar ner till jobbet.

onsdag 13 maj 2009

Morgonenergisk

Det är inte så dumt när Tommy börjar tidigt på morgonen, jag vaknar till när han går och även om jag inte kliver upp direkt så får jag ändå minst en timme mer varje morgon.

Den här morgonen började jag med att städa toaletten medans jag väntade på att Tommy skulle komma hem. Vi skulle vara på banken kl 09,00 för att göra färdigt med byggkreditivet. Det var en snabb formalia, allt var redan klart och det skulle bara skrivas på.

Till middag idag åt vi fiskburgare på torsk, vi brukar göra en laxburgare med chili, men det känns som om jag vill förnya våra vardagsrecept. Själva fiskburgaren kändes lite fel att göra på torsk. Vi hade en färsk torsk och den hade varit lika god att bara smörsteka istället för att hacka den till en burgare. Däremot äppelsalladen var riktigt lyckad.

Efter middagen var vi ut till stugan och fixade i gäststugan.

tisdag 12 maj 2009

Cykeltur

Jag försökte nästan smita undan kvällens cykeltur eftersom jag hade tränat på morgonen. Tommy lät så besviken så jag var tvungen att ändra mig. Så det blev en tur och retur till kallviken, ca 24 km och 1 tim och 20 min. Det var riktigt skönt även om vi hade motvind båda vägarna

YES

Jag har varit och joggat idag. Tommy lyckades nästan övertyga mig om att jag inte skulle jogga idag, eftersom vi kanske ska cykla till kallviken i eftermiddag. Vi måste se vad som händer med vårt stackars hus. Men jag beslutade mig att det är inte bara kondition jag är ute efter utan jag vill även träna in benen så att de klarar av att springa vårruset om en knapp månad.

Så jag var ute i 28 minuter idag och joggade 4 km. Det känns bra och jag skulle nog kunna prestera en lite högra fart. Men jag följer en träningsplan och försöker övertyga mig om att jag inte kommer att få lika många bakslag då.

måndag 11 maj 2009

Träningsvärk

Lite ledbruten är vi idag, det känns att vi inte är så van att arbeta med kroppen som vi gjorde igår. Så både ryggen, nacken och ett av mina knän vill inte riktigt vara med idag. Knäet förstår jag inte riktigt men jag stod väl konstigt när jag målade taket.

Om vi bortser från det så är det en riktigt härlig dag, riktigt många ordrar att packa, vädret är hyfsat och mitt humör på topp.

Fast det har blivit lite för mycket kaffe idag, först var min lillebror förbi på lunchen, sedan dök min kusin upp på eftermiddagen. Så nu har jag druckit kaffe för resten av veckan.

Ikväll ska Tommy avlösa mig i butiken så att jag får laga kvällens middag, leverera post och sätta igång tvättstugan. Vi var även ut för att se till våran stuga. Och det är riktigt roligt att se att de kommit igång även om det fortfarande bara är rivning.

Vi har skapat en egen bloggsida nu för stugprojektet, så det blir lite mindre om det på min sida och lite mer på "ruckelrenovering"

söndag 10 maj 2009

Kallviken 090510

Vi åkte till kallviken direkt efter att jag hade slutat arbeta igår. Det regnade rätt så ordentligt så vi fick tränga ihop oss i gäststugan så att vi kunde såga gipsskivorna inomhus. Det var lite trångt och bökigt men det fungerade. Vi hann inte färdigt med gipsskivorna dels beroende på att min blodsockerhalt skrek efter något att äta och sedan hade vi en gipsskiva för lite.

Eftersom vi grillade kött och drack gott vin till maten så blev det inget arbete efter middagen. Istället njöt vi av chokladpajen och kaffe medans vi såg Robinson.

Trots att vi la oss tidigt igår så sov vi riktigt länge idag. Eftersom klockan redan var närmare tio när vi klätt på oss, så beslutade vi oss för att börja med att köra soffan och storrumsbord till min lillebror. För att sedan åka vidare och köpa gipsskiva. Till vår stora glädje hade Olov en gipsskiva som vi fick ta så vi slapp åka in till Luleå.

Sedan gick det bara av farten, gipsskivorna kom upp och jag började med att fixa skarvarna. Istället för den vanliga remsan så hade Tommy köpt en pappersremsa som klistras över skarvarna. Det är bara att konstatera att det var helt otroligt roligt att arbeta med. Skarvarna blev hur fina som helst och det behövdes inget spackel alls. Tommy spacklade över skruvskallarna och började sedan med att fixa dörrkarmen mellan rummen.

Efter lunchen så målade vi taket ett varv, började tömma stugan på allt löst som skulle vara kvar, måla taket ett varv till och forsatte att tömma stuga. Vi skruvade loss låset i dörren för att använda det i den sk lekstugan. Vi tog även loss det lilla fönstret som varit mot tvättstället eftersom jag kom på igårkväll när jag borstade tänderna att fönstret var väldigt sött och det borde gå att göra något roligt med det.

lördag 9 maj 2009

Getostgratinerade päron

Motsvarade inte alls de smakförväntningar vi hade. En av orsakerna var att päronen var lite för omogna så de fick inte den riktigt härliga päronsmaken. Getosten vi valt var också lite för smaklös så det blev en väldigt tam och smaklös anrättning.

Jag är inte riktigt säker på om det får en andra chans. Det kan finnas förbättringspotential med ett bättre päron och en fullmogen getost, men det får ligga och vila i bakhuvudet ett tag.

Kallviken

Vi hann inte alla gipsskivor eftersom skruven tog slut, Tommy ska handla det och lite annat idag. Så kvällens planer är att få dit de sista gipsskivorna, spackla skarvarna och måla taket.

Tommy tycker att jag är alldeles för optimistisk när det gäller vad vi ska hinna med. Och det kan hända han får rätt det får vi se, men mitt mål är att gästrummet ska vara målat i taket, tapetserat och golvet inlagt innan helgen är över. Vad som kommer att vara kvar att pyssla med därinne är måla fönster o karmar, sätta tak- och golvlister samt göra en karm i dörröppningen. Det tror jag däremot inte att vi ska hinna med i helgen, men vi ska ha något att göra sedan också.

Som grädde på moset så ska vi också tömma hela stugan innan vi åker hem på söndag.

fredag 8 maj 2009

Helgens meny

Eftersom vi kommer att vara i stugan mycket så är menyn anpassad till det.

Fredag: lammfärs som i orienten, en gammal fredagsfavorit
Fredagskväll: efter att slitit ute i Kallviken så ska vi unna oss en god efterrätt. Det blir getostgratinerade päron.
Lördag: Ugnsbakad potatis, grillat kött (tacomarinerad) guacomole, het salsa och vitlökssmör. Till efterrätt blir det chokladpajen som jag bakar idag.
Söndag: till lunch blir det våfflor eftersom vi har smet i stugan och det är enkelt. Till middag blir det någon kycklingrätt.

Ännu en energisk morgon

Idag var det inte träning som gällde utan jag gjorde ett pajskal till morgondagens efterrätt, det ska bli en chokladpaj med valnöttter. Eftersom vi har mycket att göra så var det enda tiden jag hade att baka på.

Ikväll efter middag ska vi ut till Kallviken och fortsätta med innerväggen i gäststugan. Det ska dit isolering där dörrarna funnits, läggas på en asfaboard så att alla väggarna har samma lager och slutligen ska gipsskivorna på.

Om vi hinner ska vi också flytta på en elkabel som ligger mitt i taket. Så med lite tur så kan jag måla taket imorgon.

torsdag 7 maj 2009

Kallviken

Nu börjar det hända saker i Kallviken, Tommy var ute med snickaren idag och diskuterade det sista innan de ska börja nästa vecka. Ikväll var vi ut och började det tråkiga arbetet med att rensa och tömma.

Gäststugans ena rum hade en massa bråte instuvat, en frys och minst en garderob för mycket. Det rummet har vi tänkt använda som köksutrymme för oss under byggtiden så det behövdes sorteras om lite. Ut med verktygen, målarfärgen mm för att göra plats för kyl, micro och skafferi.

Efter att vi gjort vad vi kunnat där så var vi in i storstugan och tömde gästrummet där, det lyckades vi med att tömma helt. Vi har gjort om bastun till förråd också eftersom vi inte vet vad vi vill spara till efter ombyggnaden.

Jag tänkte också att det ska bli lite bilder så att det går att följa den förändring som kommer att ske. Bilden nedan visar hur stugan ser ut idag, bilden är tagen midsommar -08. På måndag påbörjas troligen rivningen.

Suck

Man brukar säga att synden straffar sig själv, men varför ska man straffas för att man är energisk. Dagen började så bra men någon gång efter lunch så fick jag en dundrande huvudvärk som har hållit i sig hela eftermiddagen.

Vilken härlig rivstart på morgonen

Jag hade missat att det var torsdag idag och med andra ord att Tommy börjar redan kl 6. Så jag vaknade av att jag hörde han äta frukost och kunde inte förstå varför inte jag vaknat till när han klev upp. Det brukar jag göra i vanliga fall och sätta fart.

När jag insåg att klockan bara var halv sex så försökte jag lägga mig en stund för att somna om. Men det gick inte riktigt så istället jag klev upp och tog ett joggingpass före frukost. Jag känner mig lite imponerad av mig själv och det var riktigt härligt.

Samtidigt känner jag att jag måste ta mig i kragen och se till att jag får en vettig rutin i träningen. Det har varit lite slarvigt, visserligen var jag förkyld förra veckan men jag borde ha varit ut i tisdags. Nästa träningspass är på söndag. Mitt mål är som sagt var tjejmilen och jag ska jogga det hela varvet i år och inte bara genomföra det.

onsdag 6 maj 2009

En vanlig onsdag

Idag är det första dagen som det har varit regn på länge, vi har haft riktigt bra väder. Jag har sprungit i kjol sista veckan och bara det gör att man har vårkänslor. Ett av följderna av det är att suget efter nya skor infinner sig omedelbart.

Ett problem jag har är att modebranchen inte har insett vilka skor som borde finnas i år. Jag har bestämt mig för ett par pumps, naturfärgade (lätt bruna) flätade med 5 cm klack. Tror ni att det finns i år.

Jag har faktiskt tittad i Luleås alla skoaffärer och inte hittat något par skor. Mycket deprimerande.

Ikväll ska jag vara ledig från jobbet, jag har arbetat med inventeringar två kvällar i rad och det ska bli skönt att vara hemma istället.

Kvällens middag är en enkel Kina wok på färsk skinka. Det har blivit dåligt med veckomenyer nu en period. Jag kom helt ur form i samband med USA resan och inte kommit i fas än. Men vi får se om det blir bättre kommande veckor.

Imorgon ska Tommy träffa snickaren ute vid Kallviken, de ska börja redan nästa vecka. Så i helgen blir det till att tömma där på allt som vi vill ha kvar.

tisdag 5 maj 2009

Tack

vill jag säga till min underbare man. Han var riktigt tjurig och envis igår när vi inventerade. Han smet inte ens hem tidigare utan höll ut tills jag sa att vi var klar med det jag tänkt.

Inventeringsarbetet är inte klart men det är säkrat så att det går att ha butiken öppen utan att tappa bort vad som är inventerat. Det känns riktigt skönt.

Nu är det en massa räknearbete att omvandla gram till antal för prissättningen. Och sedan ska allt matas in både i det administrativa system och uppdatera webbshopen också. Så jag lär nog inte vara klar den här veckan.

måndag 4 maj 2009

Friiiidaa!!!!

Jag glömde att säga att du hade varit hjärtligt välkommen idag på Pearlshop. Jag hade omedelbart satt dig i arbete. Gissa vad du skulle ha fått göra, det du älskar mest av allt. Nu måste Tommy offra sig ikväll och det är ju lite synd eftersom jag vet hur mycket du tycker om att inventera lagret.

Med andra ord i dag har jag INVENTERAT och det är ju inte det allra roligaste men ack så nödvändigt. Jag har faktiskt haft butiken stängd och det flyter på riktigt bra men det blir ett kvällspass också efter att Tommy bjudit mig på middag.

En liten tröst är att Tommys mamma var förbi med fikabröd som vi kan gotta oss med.

söndag 3 maj 2009

En låååång helg

1:a maj gick i byggandets tecken för oss. Vi for ut till stugan på valborg och njöt av friden där. Vi började med att städa ur lekstugan så att snickarna som kommer ska få någonstans att fika när de börjar på stugan. Sedan grillade vi kött och drack ett gott vin. Till efterrätt blev det chokladbrulée.

Fredagen eller 1 maj var det ett suveränt väder. Vi hade 20 grader i skuggan så vi åt lunch ute på altan. Vi rev bort 2 dörrar från gäststugan och slog igen väggen så att vi bara har en dörr där. Eftersom vi inte hade rätt sorts panel till hålet så börjar vi diskutera om vi ska göra en väggmålning där. Vi får se, nu är det grundat vitt i alla fall. Under tiden som Tommy arbetade så såg han två skotrar som for ut över isen trots att vi kunde se öppet vatten bitvis och trots att det stått i tidningarna om skotrar som gått igenom isen. Jag idiotförklarar dom.

Lördag morgon åkte vi hem direkt för jag skulle arbeta och sedan dök Daniel med familj upp. På arbetet var det betydligt mer kunder än vad jag räknat med. Jag tänkte att med det vädret och långhelg så är det inte många hemma. Men jag hade fel.

Tjejerna var livliga som vanligt och A utmärker sig ordentligt. C kan inte köra med henne utan hon har en absolut egen vilja.

Söndagen så var vi ute och köpte lite penséer som vi satte i några krukor på balkongen. Vi kan ju inte vara utan planteringar helt trots att vi inte har någon tomt. Sedan blev det lunch och hejdå till småflickorna innan vi cyklade till Bensbyn för att vara med om det häftigaste vinprovningen hittils, åtminstone till mängd. Vi smakade av 12 olika Chianti Classico från 2001. Det var mäktigt och jag är inte säker på att man gjorde alla vinerna rättvisa. Jag vet inte om jag nappar på något liknande igen.