tisdag 30 juni 2009

Semester

Semester både från arbete och bloggning. Det kommer väl en liten resumé så småningom men just nu är jag ledig

tisdag 23 juni 2009

Börjar vara trött

Jag var uppe hyfsat tidigt i morse och på jobbet redan vid nio-tiden. Dagen har varit intensiv på Pearlshop igen, jag kan inte påstå att jag ser någon lågkonjunktur där så jag blev kvar på jobbet till klockan sex.

Tommy och jag hade bestämt att vi skulle ute och jogga direkt jag kom hem. Sagt och gjort så var det bara att byta om och sätta fart. Det blev knappa 5 km, det roliga var att jag kände inte av mitt knä alls.

Hemma igen blev det matlagning, dagens middag var ugnsbakad kyckling med rotsaker, helt fantastiskt gott. Kolla på gårdagens blogg så får ni länken till receptet.

Det var även dags att sätta igång mitt nya projekt, ett ljust surdegsbröd. Det är inte bara ett ljust vetemjölsbröd utan jag har lite vetekross, rågkross, linfrö, rågflingor och havreflingor i också. Det ska bli kul att se hur det blir. Att det inte blir perfekt kan jag se redan nu, det skulle jäsa i 3-4 timmar och jag lät det bara jäsa i knappa 3, men det stora problemet är att det är för lite mjöl så när det jäste så rann det mer ut åt sidorna än lyfte uppåt. Det får jag åtgärda nästa gång.

Under tiden som brödet jäst så har vi suttit och skissat på insidan av huset. Flyttat någon vägg och är nu inne på att detaljrita fönstren och trappa till loftet. Det tar lite tid eftersom vi hela tiden måste kolla vad som är standardmått, vad som är rimligt och vad vi vill ha. Det är roligt och om ca 10 minuter får jag avsmaka mitt nya bröd.

måndag 22 juni 2009

Veckoplanering

Det har varit riktigt bra fart på jobbet idag både med leveranser via internet och med kunder i butiken.

Efter middagen så planerade vi middagarna för de kommande dagarna, handlade och passade på att åka ut till Kallviken för att diskuterade lite med snickarna. Rörmockaren ska vara där imorgon och dra för avloppen. Riktigt kul att se hur det börjar ta form.

Veckans middagar

Måndag: pasta med en sås med bla lammkorv och blomkål
Tisdag: ugnsbakad kyckling, en allt i ett rätt som verkar riktigt trevlig
Onsdag: ugnsbakad lax med örttäcke
Torsdag: tacoburgare med sallad
Fredag: är jag i skärgården med mina nya arbetskompisar

söndag 21 juni 2009

Resume midsommarhelgen 2009

Under midsommarhelgen har vi nästan varit datalediga, vi hade bara min nya lilla leksak med oss för att ha koll på omvärlden och då orkar jag inte blogga.

Helgen har varit lugn och skön och riktigt bra trots att vi har varit landsförvisad. Det blir en kort resumé av hela helgen.

Torsdag; arbetade heldag, det var lite lugnare på eftermiddagen och bland de kunder som var in så kändes det att det var en härlig helg framöver. Till och med väderleksgudarna verkar vara med Norrbotten. Kvällen avrundade vi hemma med en god middag bestående av stekt kycklingfilé och färsk pasta i ruccolasås. En riktigt härlig försommarmiddag.

Midsommarafton; vi tog det lugnt på morgonen med frukost på säng, packade bilen och åkte iväg till Kukkolaforsen där vi bokat en stuga för två nätter. När vi kom fram så började vi med en sillunch innan vi tog en promenad runt området. Vad som var fascinerande var att det var så otroligt mycket knott men de bet inte utan bara surrade runt överallt. Vi studerade när de klädde stången och konstaterade att det var inte så många som deltog. Det var fler äldre än yngre förmågor på plats. Vi tog även en vända förbi deras fiskemuseum. Den här härliga byggnaden är inte en gammal fiskekyrka som man skulle kunna tro utan byns förvaringsplats för fiskeutrustning. Klockan var till för att fiskarna skulle veta när det var dags att byta skift.

Efter kvällens middag som bestod av grillat kött och ett foliepaket med rotsaker så gick vi till restaurangen för att se på folklivet. Vi kunde konstatera att det absolut inte var en festplats, det fanns ett par enstaka personer som satt och hängde över en öl men ingen fart alls. Till och med vi var roligare än alla de andra tillsammans så vi gick tillbaka till stugan.

Kuriosa om Kukkolaforsen, förutom fiskemuseet så finns även bastuakademins högsäte här. Det finns ett antal olika bastuanläggningar av olika typer. På ett av husen var även den här härliga målningen gjord.

Midsommardagen; efter att jag fixat frukost åt Tommy så åkte vi iväg för att fiska, åtminstone tänkte vi det. Men jag vet inte riktigt vad vi gjorde för vi kom inte hem med någon fisk. Jag försökte fånga Tommy på bild när han fiskade men han hoppade bara och studsade på klipporna. Trots alla knott var det varmt och skönt, när vi åt lunchen så gick det bra att sitta utan jacka.

Vi avrundade kvällen med en midsommarbuffé på restaurangen, den var helt Ok men inget riktigt oväntat. Lax, sill och sik i olika varianter, lite sallader mm. Det fanns även en varmrätt men den smakade jag aldrig utan konsentrerade mig helt på de olika fiskrätterna. Jag gillar fisk så det passade helt utmärkt. Som avrundning så serverades det en rabarberpaj.

Söndag; Vi städade bara ut stugan och rullade iväg. Vi var in på Ikea på vägen hem, det var inget speciellt vi skulle ha utan tittade lite på kök och garderobslösningar. Innan vi fortsatte hemåt ville Tommy även in på världens största godisbutik. Den var stor till ytan och nog fanns det godis men jag blev inte inspirerad utan nöjde mig med en lakritstång.

Hemma igen så cyklade vi ut till Kallviken i det härliga vädret, dels för att få dagens motionspass och dels för att se vad de gjort på stugan. På väg hem så blev vi studerade av en älgko, när vi stannade och fotade den så poserade den villigt. I övrigt så är det tvättstuga, handling, städning och allt det andra roliga som gäller. Som avslutande kuriosa så kan jag berätta att Tommy skrattade åt mig eftersom jag hade en surdeg med mig, den är på tillväxt och då måste man mata den varje dag.

onsdag 17 juni 2009

Träning

Efter mycket resonemang med mig själv så tog jag mig i kragen igen och var ute och joggade på morgonen. Eftersom jag har haft lite problem med knäna så kör jag fortfarande mjukträning. Idag blev det 3 omgångar om 10 minuter. Det blev ungefär 4,5 km så jag känner mig riktigt nöjd. Nu gäller det bara att hålla i planerna och fullfölja mjukträningen hela veckan så att jag inte spräcker mig igen.

Nästa vecka tänkte jag börja med att öka distanserna på söndagarna och träna lite kortare och snabbare under veckorna.

Idag har jag haft hyfsat med folk i butiken. De har varit uppdelade i två omgångar, strax efter lunch och nu efter fyra. Det är skönt med folk eftersom då går tiden så pass mycket fortare.

tisdag 16 juni 2009

Handling

Idag tog vi oss i kragen och gjorde en riktig planering av middagar fram till på söndag.

Onsdag: Svensk Mousakka
Torsdag: Stekt kycklingfilé med färsk pasta i ruccolasås
Fredag: Sillunch med mandelpotatis, grillat kött och foliepaket med rotsaker och fetaost.
Lördag: Grillad korv med bönsallad.

Det största problemet är att vi har köpt mandelpotatis till sillen och färskpotatis till foliepaketen,men ingen potatis till middagen imorgon. Suck och stön.

Och tiden den bara springer....

Det sägs att tiden går fort när man har roligt, det innebär att jag måste ha riktigt ordentligt roligt nu eftersom jag inte har en aning om var tiden tar vägen. Lika bra är det eftersom sommaren verkar dröja och vi har ingen stuga att vara i. I veckan ska de börja lägga kantbalkarna och troligen gjuta nästa vecka. Det känns lite frustrerande över att de inte kommit längre, inte så mycket för att de inte gör vad de ska utan mer för att jag känner att vår ledighet närmar sig och vad ska vi göra då.

Tommy pratade med en av snickarna igår och de lovade att nog kommer det finnas att göra för oss också när vi får semester. Jag kanske är lite knäpp men jag tycker att det är skönt att få arbeta även på semestern. Att arbeta med bygget är en annan typ av arbete än det vanliga, jag får vara ute och använda kroppen, med andra ord, sol och träning i ett.

Så det är bäst för våra vädergudar att de är med mig i sommar, jag har beställt ett alldeles lagomt väder för utomhusarbete. Det får gärna vara lite sol men inte alltför varmt så att jag inte orkar arbeta ute.

söndag 14 juni 2009

Superhärlig söndag

Jag kanske är lite knäpp, men den här regniga söndagen tycker jag har varit riktigt skön. Vi låg länge och drog oss i sängen, åt frukost och löste korsorden. Sedan satte jag på en ny bok jag lånat via biblioteket på internet och satte igång med att vara jättenyttig.

Först tog vi en städning av lägenheten, Tommy tog dammsugaren och vaskade och jag städade köket. Sedan fortsatte jag med att baka matbröd, gjorde en härlig köttgryta på lammkött, tvättade, sydde färdigt en väska till min lilla minidator och fixade till mina mysbyxor.

Brödet jag bakade blev lite av ett hopkok av vad jag hade hemma, med bla lite surdeg som jag plockade fram ur frysen i torsdags. Sedan skållade jag linfrö, kruskakli, vetekross, grahamsmjöl, solroskärnor, anis och fänkål. Jag var lite snål på kryddorna men det blev ett saftigt bröd som passar utmärkt till soppor och till kvällsteet. Eftersom jag alltid experimenterar med bröden så blir aldrig det ena brödet likt det andra. Men grundkonceptet jag har funkar för det mesta. Jag har börjat experimenterat lite med kalljästa bröd men inte riktigt lyckats få till det. Då behöver man nästan en hel helg på sig för att få det att stämma.

Det har varit en dag där jag bara strosade på, fick mycket gjort men ingen stress. Det känns som om jag har en bra start inför veckan som kommer. Vad jag inte gjort idag som jag brukar göra på söndagar är att jag inte gjort veckomenyn. Vi har så att vi kan fixa maten på måndag men sedan är det bara att handla. Då gäller det att tänka till så att vi inte behöver handla på torsdagkväll eftersom det är midsommarhelg och jag har ingen lust med att stå i kö

torsdag 11 juni 2009

Suck, suck och suck

Om min man älskar mig efter den här perioden (nu till huset är klart) så är han verkligen värd en riktigt stor eloge. Nu gnäller jag över att jag är rastlös och har ingenting att göra, måste sitta i lägenheten, har ingenstans att vara osv. Sedan kommer vi ha riktigt häftiga diskussioner om hött och mött. Så om han överlever mig den här perioden så ska jag (nästan) bara säga ja och amen, åtminstone en dag.

Skämt och sido, men det kryper lite i min kropp över att vi sitter fast i lägenheten. Jag vet att det bara är mentalt men jag blir knäpp. Vi har en stuga bara en mil härifrån som ligger helt underbart men vi har rivit det upp och ner så att vi inte riktigt kan vara och göra något där just nu. Det blir bättre men det tar alldeles för lång tid.

onsdag 10 juni 2009

Husfru

Kvällen går i det husliga tecknet, förutom att tvättmaskinerna går så plockar jag upp kläderna som jag handlade i Göteborg, städar köket och tänker sätta mig vid symaskinen sen. Under tiden som jag arbetar så lyssnar jag på bok. Den bok som rullar just nu är "Östermalmsmordet", kanske inte den bästa jag hört, men har jag börjat lyssna så måste jag bara göra det klart innan jag börjar på nästa.

Det är faktiskt en fördel med biblioteken att du kan lyssna på böcker via datorn, nackdelen är att det är strömmande ljud och du blir beroende av att ha närheten till internet.

En sak är säkert i alla fall, Tommy lär inte sakna mig ikväll eftersom det är fotboll på TV.

Träning

Idag har jag varit lite seg på morgonen, kroppen ville inte riktigt vakna.

Gårdagens träning var inte odelat positiv, jag känner av knäet men inte värre än att jag kommer att fortsätta med mjukträning. Förutom lugna och korta pass i joggning så kommer jag att delta i korpens gratisgympa vid Träningsvärket. Då stagnerar jag inte helt utan behåller träningsmängden även om den inte helt är inriktad på joggningen.

Idag ska jag förutom att packa upp nya varor i butiken och tvätta ikväll.

tisdag 9 juni 2009

Farmor igen

Kille som kom igår kväll på 3760g å 51cm lång

måndag 8 juni 2009

Resan

Det har inte varit mycket bloggande under helgen men vi har varit väldigt aktiva min syster och jag. Gårdagen var en riktig resdag, först tåg från Göteborg till Stockholm för att sedan fortsätta med nattåget upp till Luleå. I stockholm höll jag på att bli ifrån åkt av tåget. Jag hade varit in med grejorna i kupén och gick ut på perongen för att prata med Tommy en stund innan vi åkte. Helt plötsligt hör jag hur det knäpper till i låsen på vagnarna så det var bara att springa och hinna på innan det körde iväg.

Tåget var fullt och jag hade oturen att dela kupén med bla en mamma som hade en väldigt grinig unge. Så den mesta tiden av kvällen satt jag i restaurangvagnen. När jag sedan återvände till kupén så hade det rara barnet somnat och sov faktiskt ända till klockan fem i morse. Egentligen har jag inte något emot att åka tåg men det ska nog helst vara med egen kupé.

Dagen har varit intensiv, riktigt bra med ordrar på jobbet och fullt i butiken. Det märks sannerligen att det är baldags på alla mammor och döttrar som kommer in med stirriga blickar. Sedan finns det små konflikter under ytan mellan det mamman vill och dottern vill. Ibland blir jag lite av en länk som ska hitta det som passar båda.

lördag 6 juni 2009

Göteborg II

Nu har jag och Tanja avverkat ett 4 timmar långt lågpulsträningspass på ett köpcentrum i Västra Frölunda. Till mitt försvar så rymdes allt jag handlat i en påse, den var visserligen hyfsat stor men ändock bara en påse. Det blev en kavaj, en långklänning, en skjorta och antal olika toppar. Det blev bara 4 svarta plagg, jag är nästan imponerad.

Nu har vi tagit paus och ska vila upp oss, äta en god laxsoppa som Anders ska tillaga sedan ska vi ut en sväng och troligen träffa broder Kurt.

Göteborg I

Väl framme i Göteborg var jag till min svåger med resväskan och strosade runt litegrann för att fördriva tiden tills det var dags för manikyr.



Jag var på Gildas elevbehandling och fick mig manikyr samt plock och infärgning av bryn. En behandling på ca 40 minuter där man kan halvslumra in. Riktigt härligt och skönt, det borde man unna sig lite oftare. När jag var klar där så plockade Tanja upp mig så att vi kunde fräscha inför kvällens middag.



Vi åt på en turkisk restaurang, en meny med 12 olika vegetariska rätter. Tur att inte Tommy var med. Till det blev det ett turkiskt torrt vitt vin, en upplevelse som jag hoppas att jag slipper igen. För att avrunda kvällen så blev det sedan två olika pubar innan vi avrundade vid ett-tiden. Riktigt skönt att komma hem i tid i bra form så att vi kan orka med shoppingen idag.

fredag 5 juni 2009

Arlanda

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på nästa flyg till Göteborg, det blir totalt 3 timmar här. Jag har ätit en riktigt god frukost här med en skinksmörgås, ägg, fruktsallad och kaffe.

En fördel med min nya leksak är att jag kan surfa på internet medans jag sitter och lyssnar på en bok. Jag hade hoppats att man skulle kunna använda internet gratis här men icke. Allt kostar pengar men eftersom det är så lång tid att fördriva här har jag valt att nyttja det ändå.

torsdag 4 juni 2009

Klara, färdiga, gå

Nu har jag packat färdigt för Göteborgstrippen. Jag ska kliva upp vid 5-tiden imorgon bitti så att Tommy hinner skjutsa ut mig innan han börjar arbeta. Det blir en lång dag med andra ord.

Väl nere i Göteborg ska jag börja med att få manikyr och plocka bryn och färga fransar. Sedan blir det att åka till Tanja, duscha och tillbaka till centrum för att äta middag. Det här ska bli en enda lång lyxhelg.

Ikväll skulle jag ha sprungit vårruset men imorse när jag hjälpte Kim att köra skrot till återvinningen så lyckades jag med att slita mig riktigt ordentligt i ryggen. Så jag avstod att springa ikväll utan dåligt samvete, även om Tommy försökte trakassera mig.

onsdag 3 juni 2009

3 F

Flyttning: Igår fick jag min beskärda del av träning. Vi flyttade färdigt åt Kim och hans nya lägenhet ligger tre trappor upp utan hiss. Så trots att det var svalt ute så hann jag bli riktig svettig. Men jag tycker mer synd om min andre son, efter att vi flyttat färdigt var han tvungen att byta gasvajer på sin bil innan han körde hem.

Frisör: Idag har jag börjat dagen med att vara till frisören och gjort slingor i håret och toppat det. Med andra ord så ser jag riktigt bra ut i håret idag. Det är bara synd att jag inte har full service hos frisören. Tänk om man kunde gå varje morgon och få håret fixat och alltid få se snygg ut. Det skulle inte vara så dumt.

Flitig: Dagens program är späckat, förutom att jag tänker rösta i eu-valet, arbeta över ikväll så ska jag även klämma in tvättstugan.

tisdag 2 juni 2009

Flytt

Jag var igång tidigt idag med att köra lite skräp till återvinningen med Kim. Efter det tog vi ett litet lass till Gammelstad så att jag skulle få en liten titt på lägenheten. De får stort mot det dom har idag men det är tre trappor upp så jag tror att jag tycker att det är skönt att det inte är vi som ska bo där. Och jag tycker också att det är skönt att det är Jonas och Kim som kommer att bära det mesta. Jag börjar bli lite bekväm av mig.

måndag 1 juni 2009

Skype

Nu har jag(Tommy) installerat Skype på min lilla dator, det är faktiskt rätt så läckert. Jag vet inte om det blir så mycket användning av det. Jag tror största användningen blir när jag pratar med mina barnbarn, då kan jag se dom samtidigt.

Äntligen måndag : )

Dagen började lite segt med att jag önskade att jag fick sova lite längre. Nu när jag väl kommit igång så känns det riktigt bra. Jag har en del storordrar som ska levereras idag, paket går till alla våra närmaste grannländer, Danmark, Norge och Finland. Det är faktiskt roligt. Däremot måste vi höja fraktpriserna till de länderna.

Ikväll när jag slutar så ska vi flytta åt Kim, han har fått en tvåa i Gammelstad. Det kommer att kännas som ett hav för honom, han har bara haft 27 kvm i en källarvåning.