måndag 30 november 2009

Inflyttningsbesvär

Nu har vi hittat igen nästan hela köket och en stor del av golvytorna. Det finns mycket att göra ännu men vi börjar åtminstone veta var vi har alla grejorna.

Jag hittade till och med kängorna jag behöver imorgon. Jag ska till Kalix och inventera timmerstockar. Det är lite större grejor än vad jag är van vid att inventera. Men det ska bli intressant. Det som känns mindre roligt är att jag måste åka iväg redan klockan 7 så att jag är framme i tid.

Idag när vi åkte hem från jobbet så passade vi på att köpa en ställning att hänga i taket för tvätten. Det intressanta när vi kom hem var att det var bara ställningen, inte trissorna som linorna ska löpa i. Det innebär att vi får vänta en dag till med att tvätta. Det är intressant vad mycket små detaljer man inser att man behöver som anses som självklara.

Tommy köpte krokar till badrummet och lås till ytterdörren häromdagen. Och hips vips så flög drygt tvåtusen kronor iväg.

lördag 28 november 2009

Utflyttade

Nu har vi flyttat in i huset och har bara ett ställe att sova på. Lägenheten är tom och gäststugan är belamrad med en massa kartonger.

Igårnatt la vi det sista golvet, parkett i storrummet. Igår flyttade vi alla saker. Jonas, Kim och Olov hjälpte oss. Det gick riktigt bra men i slutet när det var en massa småskit kvar började det kännas tungt. Tommy och jag lämnade lägenheten bra precis kl 21.00.

Vi behöver inte städa ur lägenheten eftersom det gör hon som kommer efter. Hon ville så gärna flytta in redan idag. Det är superskönt för då kan jag ägna min söndag åt att försöka hitta i huset istället och till att städa upp på gården. Det är otroligt mycket skräp där nu.

Det känns otroligt bra även om det fortfarande är mycket att göra. Det känns också som om vi har haft otroligt tur både med vädret (uppehåll och någon plusgrad) och att vi slapp att städa ur det gamla.

Även om det fortfarande är mycket att göra så kan vi göra det i en lugnare takt och vi kanske hinner med att leva också.

lördag 14 november 2009

Utvilad

Tommy har varit borta med sitt arbete sedan igårkväll, det innebar att jag var tvungen att roa mig själv. Även om jag tycker om att umgås med min man så var det riktigt skönt att ha en ledig kväll. Om han hade varit hemma hade vi åkt ut och arbetat på huset.

Nu blev det en massa lugnare aktiviteter istället, tvättstuga och slappa framför TV:n. Middagen blev Sushi med ett gott glas vitt vin.

Imorse hade jag en riktig sovmorgon, Tommy ringde och väckte mig klockan nio. Så jag känner mig riktigt utvilad och inspirerad av att fortsätta med husbygget. Först ett arbetspass på Pearlshop och sedan ut till Kallviken.

tisdag 10 november 2009

Massage

Eftersom jag har bloggat på vår byggblogg så passar jag på att skriva en rad här också. På jobbet får vi massage vilket är jätteskönt. Killen som masserar har hunnit konstaterat på de gånger som han har träffat mig att jag inte har normala kontorsförslitningsskador, utan mina problem är lite annorlunda tack vare all slipning jag hållit på med.

Normalt så är tiden uppsatt till 30 minuter men idag tog det drygt 40 minuter. Han hittade en hel del knutar som behövde lösas upp. Det var riktigt skönt, trots att det också gjorde lite ont. Trösten är att jag har troligen slipat klart för den här perioden. Det kommande jobben är lite mer varierande och riktigt roliga.

söndag 8 november 2009

En mycket kort resumé över gångna veckor

Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Orsaken är att vi har byggt på vårt hus nästan dygnet runt den senast tiden. Vi har först arbetat på våra ordinarie arbeten för att sedan ta oss ut till Kallviken för att göra ett arbetspass där. Vi har oftast varit hemma först vid halvelva-tiden. Det har med andra ord inte funnits mycket tid över för något annat.

Det innebär också att vi har gått över till snabbmatsdieten. Den är mycket effektiv, jag har nog gått ner 4 kg under de veckor som varit. Snabbmatsdiet innebär; pizza, hamburgare, frysmat mm. Vi har faktiskt börja längta efter riktig mat men det får åtminstone vänta i två veckor till.

Vill ni se vad vi gör så är det bara att gå in på byggbloggen. Det kanske inte ser ut som att det händer så mycket utan det har varit en lång transportsträcka. Alltså bara underarbete. Tommy har däremot presterat, han har nästan kaklat hela badrummet.

Det roliga är att på måndag får jag börja med att tapetsera sovrummet. Då kommer det helt plötsligt att synas det jag gör också-