lördag 27 mars 2010

Träning

Idag var startskottet för den verkliga vårträningen. Eftersom jag har problem med knäet och måste hålla igång det med extra styrketräning så kommer jogg träningen att ligga på en låg nivå.

Målen för joggningen i år är dels vårruset som de flesta tjejerna på mitt arbete har nappat på, sedan är det tjejmilen med Tanja i slutet av augusti.

Dagens träning skulle ha varit promenad varvat med jogg i 5 minuters intervaller. Men min träningsklocka har behagat att gömma sig så jag har uppskattat träningen istället.

Totalt ute 30 minuter 3,5 km och varvar jogg och promenad.

Kvällens middag har varit en suveränt god exotisk räkcocktail med färska räkor i.

På torsdagen hade jag ett pass med Pilates som jag fortfarande har träningsvärk efter

tisdag 23 mars 2010

Skidor

Idag lyckades jag att lirka med min man ut på skidorna direkt efter arbetet. Det var riktigt skönt.Vi presterade ca 4 km och JAG tycker att min teknik har börjat att bli bättre. Tommy är lite mer tveksam på den punkten.

Idag promenerade jag på lunchen också, det börjar bli riktigt härligt ute. Jag gick till Team Sportia och köpte mig nya vintertights att träna i.

Kvällens middag; Lammfärs som i orienteten. Det börjar bli en riktigt klassiker hos oss. Riktigt fräsch, under 500 kalorier och väldigt smakrik.

måndag 22 mars 2010

Ljuset har kommit tillbaka

Det är skönt att solen strålar på dagarna och att det fortfarande är ljust när man kommer hem från jobbet. Jag har så mycket mer energi nu än när det var som mörkast i vintras.

Det känns som om dagarna är så mycket längre och arbetstiden bara springer iväg.

Eftersom jag har bestämt mig för tjejklassikern nästa år och även ska springa vårruset och tjejmilen som vanligt i år, så ska bloggen även bli en träningsdagbok. Det är fortfarande bara mjukträning och väldigt varierande.

Dagens träning: 30 minuters promenad
Dagens middag: Kinawok med ris, en snabb smakrik maträtt (innehåller både vitlök och sambal oelek i den)

söndag 21 mars 2010

Vårvinter

Idag har vi haft en helt otroligt skön dag. Efter att vi röjt upp lite grann i köket så tog vi på oss skidorna och åkte ut på isen.

Snön var kallare än vad Tommy räknat med så vår valla var inte optimal. Det lustiga är att snön på isen fortfarande är så mjuk, trots att du åker i skoterspåren så är det inte fast underlag.

Jag och Tanja har anmält oss till tjejvasan nästa år. Så det är bara att försöka få fason på min skidåkning. Nu känner jag mig rätt så övertygad att jag kommer att fixa det men det gäller ändå att få lite fason på tekniken.

Förutom att vi ska ta tjejvasan så ska vi även ta resten av tjejklassikern nästa år, så det blir simma, springa,cykla och åka skidor.

lördag 13 mars 2010

Socialt liv

Det känns riktigt skönt att ha lediga helger. Man hinner med att vara social med familjen. Idag har jag varit i Boden och hälsat på min mor. Vi var och tittade på spisar eftersom hon funderar på att byta till en ny. Resultatet av det blev en ny kaffebryggare till oss och byxor åt Cornelia och Astrid.

På väg från Boden plockade jag upp Kim eftersom han, Jonas och Frida skulle äta middag hos mig. Jag hade inte planerat middagen färdigt så vi var allihop och handlade på Ica Maxi. Resultatet blev en fondue, vilket jag inte ätit på flera år. Det var lite intressant att hitta igen själva fonduegrytan. De första delarna hittade jag lätt men sedan när vi skulle tända den insåg jag att jag missat själva tändsatsen. Så det var bara ut ett varv till i lekstugan för att hitta igen den.

Sedan insåg vi att fonduegafflarna var borta och dom har jag fortfarande ingen aning om var de finns. Vi löste det genom att använda stekpincetterna. Det var riktigt gott och vi blev riktigt mätta.

Vi avslutade kvällen med att se schlagerfestivalen där faktiskt jag gillade vinnarlåten.

lördag 6 mars 2010

Vårkänslor


Eftersom inte våren riktigt börjat hos oss ännu, det är några dm snö som förhindrar det, så har jag köpt vårlökar och planterat det inomhus. De räcker längre än tulpanerna och sedan när de är utblommade så kan man ta tillvara dom och gräva ner dom i höst för nästa års vårblomning :)

Vårvinter

Vårvinter är en riktigt superhärlig tid på året, speciellt när det är som idag med strålande solsken. Det bara kryper i kroppen och jag gör allt för att komma ut så fort som möjligt. Efter att ha gjort bort det tråkiga på morgonen (städning) så gick vi ut. Tommy började med att ta bort lite snö ovanför ytterdörren för att slippa få något stort snöras över oss när vi går ut.

Jag var även upp på gäststugans tak och skottade bort snö. Den är fortfarande otroligt lätt i och med att det inte börjat töa ännu.

Efter snöskottningen så lyckades jag lura med Tommy på en skidtur. Det är riktigt härligt ute på isen och man njuter i fulla drag. Lite besvärligt var det bitvis på grund av att vatten trängt upp ovanpå isen.